U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wyvern II is een beroemd klassiek zeiljacht van het type S-spant, gebouwd in staal.

In 1945-1946 is ze gebouwd in Antwerpen als cruiser/racer, iets dat in die tijd een nieuw concept was. Het blad Yachting World heeft in 1950 een groot artikel aan dit bijzondere schip en haar ontwerper gewijd. In 1991 heeft in de Waterkampioen zelfs tweemaal een groot artikel over het schip gestaan.

Via een advertentie trof de huidige eigenaar in 2001 het schip in desolate staat aan op een kade in Curaçao. Het jacht is als deklast op een containerschip naar Nederland gebracht, want zelf varen was onmogelijk, daar het van onder en boven lek was.
Tussen 2001 en 2011 is het jacht volledig gerestaureerd en zoveel mogelijk teruggebracht naar haar oorspronkelijke staat. Sinds de tewaterlating in 2011 vaart Wyvern II weer rond in Nederland en noord Europa.

De naam Wyvern komt uit de mythologie, een wyvern is een vliegende draak. Bij de bouw is daarom gekozen de romp groen te schilderen. Nu is deze ivoorwit.